Wintam

Zaterdag 17/09 moesten wij onze akker op voor den Groten Derby tegen onze buren uit Hingene.
Iedereen was gemotiveerd maar Hingene kwam het best uit de kleedkamer.
Onze centraal middenveld Thomas. Jente en Glen hadden in het eerste kwartier moeilijk tegen de jongere en vinnige middenvelders van Hingene.
Gaande weg kwamen we toch beter in de match en konden we ook kansen afdwingen maar onze verdedigers Sven,Niels,Fre en Jonas moesten stevig op hun benen staan  geholpen onze keeper Jelle op wie we  100% konden rekenen.
Door inbreng van Maxime en Joey na 30 minuten kregen we op het middenveld wat meer swung in de ploeg.
0-0 was de ruststand.
Begin van de tweede helft speelde de Hingense keeper zijn verdediger aan maar deze verkeek zich op de bal en onze jean was er als de kippen bij om de bal mee te pakken en te scoren.
We kregen hier een boost door en ook onze spits Rocky kon een mooie actie net niet afronden.
Een 20 minuten later kwam Glen terug in de ploeg en die kon zich met een zeer mooie actie, 2 man voorbij en  keihard trappen tegen de dwarsligger.
In de rebound nam hij terug de bal maar een Hingense verdediger haalde hem onderuit in het strafschopgebied met als gevolg een terechte strafschop.
Kapitein Sven zat zich achter de bal en trapte deze netjes tegen de netten
2-0 op rozen zeker.
Een paar minuten later corner slecht weg gewerkt waar onze keeper Jelle zich toch is 1 keer op verkeek na een zeer sterk partij en 2-1.
Dit gaf Hingene vleugels natuurlijk en na een hoekschop van ons  een snelle counter die zeer mooi afgewerkt wordt.
We hadden onze les geleerd en we gingen terug vooruit spelen met als gevolg nog 2 dikke kansen maar helaas gemist.