KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


7 - 1

KVK Hingene


10-11-2019
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
382 keer gelezen


Doelpuntenkermis en meteen terug leider.

De 11e speeldag was niet echt een hoogdag voor Wintam, na de fatale nederlaag op Boechoutse, en de inhaalwedstrijd van Lippelo, was Wintam leider AF, en staat het terug met beide voeten op de grond.

Kon Wintam zich herpakken, en moest KVK Hingene hier te gast op deze zonnige zondag namiddag, het bekopen met een rammeling van formaat, dat was de hamvraag die iedereen zich stelde.

Coach Stabel was extra op zijn hoede deze middag, en kon zich geen tweede afgang permitteren.

Hingene wist al heel vroeg hoe laat het was, want in het eerste kwartier kwam Wintam al aan zet, Brahim gepaste voorzet naar Vandendriessche, die nipt over trapte.

Hingene reageerde op zijn manier, toen Geerinck alleen op doel afging, doelman Liekens omzeilde, maar een verdediger van Wintam kon de bal nog wegtikken juist op de lijn, pech voor Hingene.

Rond het halfuur kreeg de thuisploeg een vrijschop toegewezen, met Binder achter de bal, net in de voeten van Vandendriessche die er 1-0 van maakte.

Met nog een vijf tal minuten te spelen, ging Wintam nog eens op het pedaal drukken, daar werd Jelle Hermans foutief gestopt door Drossaert van Hingene, net buiten de rechthoek, vrijschop mooi gegeven door Binder net naast het muurtje, doch doelman Van Hee van Hingene plukte de bal, keurig net voor de doellijn.

Nog voor het affluiten krijgt Hingene zijn 2e doelpunt tegen, Binder doorsteekpas naar Brahim, binnenkant voet en 2-0, wat ook de ruststand was.

Hingene presteerde niet slecht in deze eerste helft, het deed zijn uiterste best, en kon zo de schade nog beperken.

De 2e periode werd best nog aantrekkelijker, met langs beide zijden veel doelkansen, waarvan de thuisploeg er het best uitkwam.

We waren nog maar amper 5 min. bezig in de 2e helft, toen Wintam al een strafschop toegewezen kreeg, fout op Brahim in de 16 m, Serrien met de bal op de stip en 3-0.

Bij Hingene kreeg Geerinck nog wel enkele mooie kansen voorgeschoteld, maar ook die misten hun doel.

Met nog een klein halfuur te spelen, toch nog wat spektakel op de grasmat.

Eerst met Drossaert van Hingene, die redelijk hard te keer ging in de 16 m zone op Jelle Hermans, kreeg daardoor ook rood onder de neus geduwd, en een penalty tegen, Hermans mocht zelf de strafschop nemen en de 4-0 stonden op het bord.

Hingene met 10 man verder, wat eindelijk te merken viel in het spelbeeld.

De druk voor het doel van Hingene werd steeds groter, dat zich uiteindelijk resulteerde in 2 mooie doelpunten, enerzijds door Binder die er 5-0 van maakte, anderzijds Brahim die zijn 2e doelpunt achter zijn naam schrijven, en dit op een gepaste voorzet van Serrien 6-0, met nog een klein halfuur te gaan.

Maar dan kwam Hingene terug even in stelling, met Kerremans, die op een ongewone manier naar doel trapte, doelman Liekens deed wat hij kon, maar kon niet verhinderen dat de bal achter hem in het doel viel 6-1, en de eer was gered.

Daaropvolgend haalde De Landtsheer van Hingene, nog eens staalhard uit richting doel, maar doelman Liekens loste dat probleemloos op.

In de slotfase, kreeg Wintam nog een hoekschop toegewezen, Brahim draaide de bal mooi naar de 2e paal, Hermans op de juiste plaats, die zuiver binnen kopte, en  meteen ook de 7-1 eindcijfers vast legde.

Scheidsrechter Vanden Eede had de derby goed onder controle, maar moest toch 3x geel trekken voor Wintam, en vervolgens 3 x geel, en 1x rood voor Hingene.

Kreeg Hingene afgelopen zondag nog 3 goals te slikken in eigen huis tegen Boechoutse, vandaag mocht doelman Van Hee zich 7x omdraaien.

Van een schokeffect gesproken, 2 weken geleden nog de afgang met 5-2, vandaag een monsterscore van 7 fraaie doelpunten.

Groen-wit bewees na de off-day van vorige speeldag, dat het terug klaar stond om de leidersplaats over te nemen, en dat was ook effectief het geval, want leider Lippelo verloor 2 kostbare punten op St. Amands, zodat Wintam terug op nummer één komt te staan.

Al kan Wintam nog verder uitlopen, want Lippelo heeft de komende 4 weken, zware wedstrijden voor de boeg, met de clash op 8 december, want dan wordt de ploeg hier op Wintam verwacht, wat meteen ook de laatste wedstrijd is van de heenronde.

Voor de komende zondag wordt Wintam verwacht in “ Het Park Groot Schijn” te Deurne tegen Antwerpen-Noord, de huidige nr. 14 in de stand (R. H.)

Aftrap eveneens daar om 14.30 uur.

Alsof de vreugde voor Wintam nog niet compleet was, werd de wedstrijdbal geschonken door Hans van “ Cafe het Wiel” die dan ook de eerste toets mocht nemen van deze streekderby, onze dank daarvoor.