FC Antwerpen Noord


1 - 9

KFC VOLHARDING WINTAM EIKEVLIET


17-11-2019
Uur: 14:30
Locatie:
Team: Eerste ploeg
Tijdstip verzamelen:
378 keer gelezen


Strijdende thuisploeg gaat kopje onder in de slotminuten.

Wintam trok op deze 13e speeldag richting Antwerpen, en dit voor de tweede maal in 1 maand tijd, naar het prachtige voetbalcomplex “ Groot Schijn “ te Deurne.

Antwerpen Noord dat de vorige speeldag nog een flinke rammeling kreeg van 6-1 op het veld van Boechoutse VV, kreeg vandaag leider Wintam op bezoek.

Op papier mocht deze confrontatie geen problemen brengen, maar in voetbal is wel degelijk alles mogelijk.

Wintam wilde ongetwijfeld zijn leidersplaats behouden, en Antwerpen Noord 14e in de stand, behaalde wel 10 punten, maar is nog steeds op zoek naar zijn 1e thuis overwinning.

Inzet stond bovenaan te lijstje voor beide teams, die er toch een aantrekkelijke namiddag wilde van maken, en met een leider als Wintam, die er toch weeral in slaagde te scoren aan de lopende band.

Het eerste kwartier was wel even aftasten voor Wintam, omdat de thuisploeg de bal goed rond speelde, en fysiek een sterke indruk naliet.

Toch moest Wintam wachten tot in de 17e min. toen De Voeght een perfecte voorzet trapte op het hoofd van Jelle Van Praet, en de stand opende op 0-1.

Rond het half uur verdubbelde Borreman de stand naar 0-2.

Niettegenstaande Wintam de partij onder controle had, pakte de thuisploeg toch af en toe uit met tactisch mooi voetbal, met op de linker flank Boulehien in de hoofdrol, die bij momenten de defensie van Wintam geregeld onder druk zette.

Met nog een kleine 10 min. te spelen kreeg Wintam een vrijschop toegewezen, met Binder achter de bal, gepaste inswinger tot bij Van Praet en 0-3.

Even voor het einde van de 1e helft, kwam de thuisploeg toch nog even langszij, mooie aanval ingezet door Abdelilah, even slordig verdedigd achteraan bij Wintam, en Deriouch plakte de bal zonder pardon tegen de netten, doelman Liekens stond erbij en keek ernaar, 1-3 net voor rust.

Na de koffie was het ijs gebroken voor Wintam, en kregen we nog 6 prachtige doelpunten te zien.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg de thuisploeg het steeds moeilijker, halfweg de 2e periode, Vandendriessche van Wintam kon vrije doorlopen op rechts, omzeilde op een slimme manier enkele verdedigers en de doelman, en vanuit een zeer scherpe hoek maakte hij er 1-4 van.

De tank van de thuisploeg geraakte stilaan leeg, want in de 67e min. was het weer raak, de juist ingevallen De Smet plaatste een gepaste voorzet naar Hermans, deze tikte tegen de bal, en doelman Haddoudi mocht zich voor de 5 maal omdraaien 1-5.

Ondanks de steeds houdende druk van Wintam, moeten we toch heerlijk bekennen dat trainer Talhaoui toch beschikt over een ploeg die niet van ophouden weet, en fysiek heel sterk voor de dag komt.

Met nog een kleine 10 min. te gaan, kon de leider toch nog 4x scoren.

Eerst met een afstandsschot vanuit de 2e lijn van Hermans, die er 1-6 van maakte.

Enkele min. later was het weer prijs, met Van Praet die er 1-7 van maakte.

Met nog 2 minuten te gaan, was het nog niet gedaan, Van Doorslaer richtte zijn kanon nog eens, en 1-8 was een feit.

Op de valreep, kreeg Wintam nog een strafschop toegewezen, door handspel van Eddrissi, in de rechthoek, Hermans met de bal op de stip, en die legde tenslotte de eindcijfers vast 1-9, en meteen ook zijn 3e doelpunt van deze namiddag.

Heeft Wintam vandaag zijn wedstrijd afgesloten met een overwinning die kan tellen, komende zondag is het andere koek, en dit met de komst van Oxaco-Boechout A, de huidige nr. 4 in de stand, die vandaag nog de derby won met 1-0 tegen Boechoutse VV.

Voor de thuisploeg is het de 5e nederlaag op rij, werk genoeg aan de winkel voor coach Talhaoui, om toch maar van die onderste rangen weg te geraken.

Voor de leider was het weeral kermis van de hoogste graad, het neemt ook meer afstand van Lippelo, die vandaag op eigen veld, niet verder geraakte met een gelijkspel tegen Ol. Pirates B, waardoor Wintam zijn voorsprong uitbreid tot op 3 punten (R. H.)

 

Aftrap zondag op eigen terrein om 14.30 uur.